Iets onder de leden? Test het zelf!

Iets onder de leden? Test het zelf!

Ben je al een aantal dagen of weken aan het kwakkelen qua gezondheid? Ben je bijvoorbeeld al meerdere dagen verkouden of heb je hoofdpijn? Tegenwoordig denken we dan gelijk aan het coronavirus. Om erachter te komen of je besmet bent met het coronavirus, hoef je niet direct naar de huisarts. Er zijn namelijk voldoende betrouwbare zelfafnametesten beschikbaar. Dit voorkomt dat je een afspraak bij de huisarts moet maken. In deze blog gaan we in op meerdere medische testen die je zelf kunt doen. Natuurlijk raden we je aan om altijd contact met een huisarts op te nemen als je het vermoeden hebt dat er iets ernstigs met je aan de hand is. 

Testen op het coronavirus

Zoals we in de intro al aangegeven hebben: er zijn voldoende betrouwbare zelfafnametesten beschikbaar. Zo’n zelfafnametest kun je bijvoorbeeld bestellen bij het bedrijf ‘How Are You Diagnostics’. 

SOA zelftest

SOA’s zijn veelvoorkomende infecties. Je kunt besmet raken met een SOA wanneer je onbeschermde seks hebt. Er heerst een behoorlijk taboe op dit onderwerp. Veel mensen die vermoeden een SOA te hebben durven dan ook niet naar de huisarts of naar de GGD. Met als gevolg? Ze blijven lang doorlopen met andere klachten en blijven onbeschermde seks hebben. Hierdoor kunnen ze ook andere mensen besmetten met een SOA. Wil je zelf een test uitvoeren voor SOA? Bestel een SOA zelfafnametest

Hoe werkt zo’n SOA zelftest? 

Nadat je een online een bestelling hebt gedaan, ontvang je binnen 24 uur de SOA zelfafnametest thuis. Dit gaat uiteraard discreet en anoniem. Je neemt vervolgens een monster af en stuur dit op naar het lab. Binnen 48 tot 72 ontvang je vervolgens het resultaat van je SOA-test.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *