De verschillende massage cups

De verschillende massage cups

Wanneer je gaat kijken naar cupping dan zie je ook dat er zeer veel verschillende massage cups zijn. Allemaal met een andere grootte en ook gemaakt van een ander soort materiaal. Elke cup heeft zijn eigen eigenschappen en ook zijn eigen voor en nadelen. Zo heb je namelijk speciale cups die je in het gezicht kan gebruiken. Dit zijn vaak kleinere cups omdat je natuurlijk niet heel veel ruimte hebt op je gezicht om een cup vast te zetten. Daarentegen heb je ook hele grote cups. Deze kunnen dan bijvoorbeeld op de rug worden gebruikt zodat ze een groot oppervlakte tegelijk kunnen aanpakken. Er zijn ook verschillende soorten cups die je kunt gebruiken, zo heb je namelijk glazen cups, maar ook cups gemaakt van kunststof. Beide hebben natuurlijk voor en nadelen, maar het is ook een kwestie van welke je fijner vindt om te gebruiken. 

De glazen cups

Wanneer je naar glazen massage cups gaat kijken zie je dat deze een stuk harder zijn dan de kunststof cups. Dat is natuurlijk logisch omdat glas een zeer hard materiaal is. HEt nadeel van glas is ook dat het breekbaar is. Daarom zijn glazen cups minder geschikt wanneer je veel langs huizen gaat te masseren. Wat wel een bijkomend voordeel is is dat glas veel makkelijker is schoon te maken en te desinfecteren. Zo kun je ze zelfs in de vaatwasser stoppen. Dit is natuurlijk heel erg fijn en zorgt er ook voor dat je andere dingen in de tussentijd kan doen.

massage cups

Siliconen cups

De massage cups die zijn gemaakt van siliconen of te wel kunststof zijn ook makkelijk in gebruik te nemen. Ze zullen natuurlijk hetzelfde werken als een cup die gemaakt is van glas, alleen deze zullen niet breken. Dat is natuurlijk zeer handig, zo kun je ze namelijk ook gebruiken om mee te nemen naar massages op locatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *